Passagiers contact diensten

Luchthaven contact diensten

RIFF biedt volledige klantcontactdiensten voor luchthavens met een geheel nieuwe omnichannel-aanpak die aansluit bij de veranderende behoeften van klanten. Het is onze ambitie om passagiers in de terminal nog beter en efficiënter te helpen bij vragen of problemen.

 

Een van onze bekende omnichannel-activiteiten is Schiphol. RIFF heeft in opdracht van Schiphol een volledig nieuw klantcontactcentrum opgezet en dagelijks klantcontact verzorgd met een team van meer dan 100 professionals. RIFF verzorgt alle klantcontacten via alle digitale en directe contactkanalen zoals telefonie, WhatsApp en messenger en op locatie met een speciaal opgeleid team. In samenwerking met onze klanten monitoren we continu de klantervaringen en worden de passagiersdiensten dienovereenkomstig verbeterd.

 

Persoonlijke, zelfbedieningsinformatiepunten

Het speerpunt van onze aanpak is het versterken van het persoonlijk contact tussen de luchthaven en de passagiers. Tegelijkertijd zien we de toegenomen behoefte aan digitalisering. Naast het verstrekken van informatie via de gebruikelijke kanalen zoals telefoon, e-mail en de verschillende sociale mediakanalen, zijn nu self-service informatiepunten opgezet op Schiphol. Deze informatiepunten zijn verspreid over meerdere locaties in de terminal en stellen passagiers in staat hun vluchtinformatie op te zoeken, plattegronden te raadplegen en veelgestelde vragen en antwoorden te bekijken. Een opvallend kenmerk is een mogelijkheid voor passagiers om rechtstreeks met een medewerker te communiceren via een videogesprek en, indien nodig, wordt een Mobile Personal Assistant (MPA) ingeschakeld om de reiziger ter plaatse te helpen.

Diensten klantcontact

Digitaal klantcontact strategie

Je digitale klantcontactstrategie is onderdeel van je overkoepelende digitale strategie. Dat hoort zichtbaar bij elkaar. Wij helpen je om je online stem te ontdekken en je online op de kaart te zetten.

Lees meer
Consultancy, workshops & trainingen

Onze social media consultants en specialisten kunnen jou en je team de fijne kneepjes van het webcarevak leren.

Lees meer
Social media rapportages

Social media raportages geven inzichten in het gedrag van jouw volgers op social media. En ook in wat het effect is van de content die jij plaatst. Zo weet je of je inspanningen voldoende opleveren.

Lees meer
Ratings & reviews

Jouw klanten laten waardevolle feedback achter over jouw product of dienst. Reacties op de feedback wordt door je klanten ervaren als waardering. Daarnaast geeft het interessante inzichten in klantervaringen.

Lees meer
Community management

Met Community Management bouwen we online aan jouw merk. We gaan het gesprek aan met jouw fans en volgers, en we leren van hen. Waar ligt hun behoefte als het gaat om jouw producten en diensten?

Lees meer
Social sales

Als partner op het gebied van social media helpt RIFF je ook stappen te zetten op het vlak van Social sales.

Lees meer
Partners